Smileworks
BehandlingerFaqOm ossKarriere
behandling
behandling

Undersøkelse tannkjøttsykdom

Mistenker du at du har tannkjøttsykdom? Vi tilbyr undersøkelse som inkluderer nødvendige røntgenbilder, diagnostikk og behandlingsplan. Hos Smileworks betaler du kun en egenandel på 685 kroner for undersøkelsen, uten ekstra tillegg.

Ved tannkjøttsykdom (periodontitt) blir litt og litt av kjevebenet rundt tannen borte, og det kan føre til at tannen blir løs. Festetapet rundt tannen er kronisk, det vil si at du ikke får tilbake det som er borte - men man kan stoppe prosessen. De vanligste tegnene på periodontitt er blødende tannkjøtt, hevelse, i tillegg kan man oppleve dårlig ånde. Tannpleier vil kartlegge din tannhelse ved å gjøre en grundig undersøkelse av tenner og tannkjøtt og supplere med røntgen der det er behov.

Tegn på periodontitt:

  • Blødende, rødt og hovent tannkjøtt. Tannkjøttet kan også trekke seg tilbake.
  • Du spytter ut blod når du pusser eller du får blod på tanntråden/mellomromskosten.
  • Dårlig ånde/vond smak i munnen.
  • Tenner som endrer stilling, kan bli løse.
  • Det kan være vondt å tygge på tannen.

Dersom du får påvist tannkjøttsykdom vil vi lage en behandlingsplan, instruere deg i hjelpemidlene du trenger og informere deg om trygderefusjon (via HELFO). Behandling av tannkjøttsykdom kan kreve flere besøk, avhengig av hvor omfattende sykdommen er. I samråd med deg vil vi vurdere hvor mange besøk din behandling vil kreve. Du betaler kun en egenandel på 425 kroner for hver behandlingsøkt.

Hvordan foregår behandling for periodontitt? Avhengig av omfanget, vil behandling av tannkjøttsykdom kreve flere besøk for tannrens hvor målet er å stoppe prosessen slik at du kommer i en vedlikeholdsfase. En dyprens innebærer at tannpleieren renser tannkjøttlommene for å fjerne tannstein og bakterier. Dette kan være ubehagelig, men vi bedøver området hvis du ønsker det - uten ekstra kostnad.

Har du spørsmål? Kontakt oss på hei@smileworks.no eller Facebook.

Kr 685

Smileworks er en tannklinikk som gjør profesjonell tannbehandling tilgjengelig, forutsigbart og enkelt, gjennom faste lave priser, enkel online timebestilling og lange åpningstider i moderne lokaler sentralt i Kristiansand.

Velkommen til fremtidens tannhelsetilbud!

Smileworks Sandens

Markens gate 10

4611 Kristiansand S

© 2022 Smileworks AS