Smileworks
BehandlingerFaqOm ossKarriere
behandling
behandling

AirFlow Tannrens

En Airflow tannrens fjerner tannstein og misfarging på tennene. Resultatet er en deilig følelse av rene og glatte tenner som bidrar til en god tannhelse!

Kaffe, snus (særlig løs snus), røyk og te kan gi misfarging over tid, som enkelt kan fjernes hos en tannpleier. Profesjonell tannrens med AirFlow fjerner overfladisk misfarging på tannen ved hjelp av trykkluft, vann og pulver som er tilsatt smak. Man kan gjerne si at en AirFlow-behandling kan sammenlignes med en høytrykksspyling for tennene. Vi bruker også profesjonell pussepasta hvis du foretrekker det.

Er AirFlow vondt? Det er en skånsom behandling, men noen kan oppleve ising underveis hvis man har sensitive tenner/tannhalser. Noen kan oppleve en prikkende følelse på tunge og leppe underveis i behandlingen, men dette er helt ufarlig.

Hvorfor tannrens? Tannstein må fjernes regelmessig for å opprettholde et friskt tannkjøtt. Blir tannstein værende på tennene over tid kan det gi tannkjøttbetennelse og dårlig ånde. I tillegg vil tannstein bli misfarget over tid. De fleste av oss får tannstein, hvor mye man får og hvor raskt dette oppstår varierer, men vi anbefaler tannrens minst 1-2 ganger i året. Tannstein kan fjernes med ultralyd eller instrumenter. En slik tannrens er som regel helt smertefri, men kan oppleves som ubehagelig hvis tannkjøttet er betent eller hvis man har sensitive tenner. Hvis det skulle bli behov for bedøvelse får du det uten ekstra kostnad.

Hva er tannstein? Tannstein er et belegg som blir forkalket på tennene våre. Hvor fort og hvor mye man får av dette påvirkes av tannhygiene, innhold i spyttet og medisiner. Hvis tannstein får ligge på tannen over tid, kan tannkjøttet bli betent. En lett tannkjøttbetennelse (gingivitt) kan gå over til en mer alvorlig tannløsningssykdom (periodontitt) dersom man ikke fjerner årsakene til betennelsen. Når man utfører en tannrens vil tannpleier fjerne tannstein og bakterier som ligger på tannen og i tannkjøttslommen. Forebygging av sykdom er viktig, derfor anbefaler vi undersøkelse en gang i året og tannrens 1-2 ganger i året.

Tegn på tannstein:

  • Misfarget belegg som sitter fast på tannen, gul/brun farge
  • Dårlig ånde
  • Rødt og blødende tannkjøtt

Opplever du at tennene dine fremdeles er misfarget etter en tannrens, kan tannbleking være et alternativ.

Har du spørsmål? Kontakt oss på hei@smileworks.no eller Facebook.

Kr 345

Smileworks er en tannklinikk som gjør profesjonell tannbehandling tilgjengelig, forutsigbart og enkelt, gjennom faste lave priser, enkel online timebestilling og lange åpningstider i moderne lokaler sentralt i Kristiansand.

Velkommen til fremtidens tannhelsetilbud!

Smileworks Sandens

Markens gate 10

4611 Kristiansand S

© 2022 Smileworks AS