Knekte tenner, manglende tenner og andre skader på tenner kan resultere i en større reparasjon, som en ny tannkrone i porselen. Mangler man tenner kan det være mulig å lage en bro i porselen for å dekke tomrommet.
Kr 4990

Krone og bro i porselen

En krone benyttes som en erstatning av tannsubstans, hvor den kliniske krone erstattes helt eller delvis. En bro benyttes når manglende tenner ønskes erstattet. En bro lages av flere sammenhengende kroner, alt formet i porselen.

Man får ikke hull (karies) i kronen på tannen, men ved manglende renhold kan det blir hull under kronen/på roten. Det er også viktig å rengjøre under broen og da er superfloss et utmerket hjelpemiddel. En superfloss er en tanntråd som har en stiv ende på tråden sammen med en fortykket del. Den er laget slik at det enklere kan presses gjennom mellomrommet og den fortykkede delen rengjør grundig rundt tannkronen og under broen.  

Ofte stilte spørsmål

Vi er opptatte av å formidle tannhelse på en enkel måte

Hvor ofte burde jeg få undersøkt tennene mine?

En årlig sjekk av tenner og munnhule er fornuftig. Vi får alle tannstein og misfarging på tennene, noe som enkelt kan fjernes. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte kan ta vare på egen munnhelse. Venter man for lenge ser vi at behandlingsbehovet ofte blir større og mer omfattende – og dyrere. Dette unngår du ved å besøke tannklinikken regelmessig.

Dårlig ånde, hvordan kan jeg fikse det?

En god munnhygiene er det viktigste for å fjerne dårlig ånde. Vi anbefaler tannpuss to ganger daglig i minst 2 minutter. Bruk tanntråd mellom alle tennene og tungeskraper for å fjerne belegg på tungen hver dag. Munnskyll med zink kan også benyttes, da zink har en bakteriedrepende effekt.

Er sukker uten brus bedre for tennene?

Brus med og uten sukker gir syreskader på tennene hvis man drikker mye og ofte. Sukkerfri brus og saft har lav pH som gjør at emaljen på sikt slites bort. Man kan si at det reduserer risiko for hull (karies) i tennene, men overkonsumering er allikevel skadelig for tennene.  Husk at vann og melk er pH-nøytrale, noe som er det beste for tennene. Skyll munnen med vann hvis du inntar mye syrlig mat og drikke (som juice, brus, saft, vann med smak, smoothie, syrlige frukter).

Er elektrisk tannbørste bedre enn vanlig tannbørste?

Nei, begge deler like gode til rengjøring av tennene - så fremt de brukes riktig. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte opprettholder god munnhygiene.

Hva slags tannbørste skal jeg velge?

Det viktigste med tannpuss er at det blir gjort riktig, lenge nok og ikke for hardt. Derfor anbefaler vi soft/medium tannbørste. Bruk 2 minutter morgen og kveld på tannpussen. Ønsker du å bruke elektrisk tannbørste er det viktig at du ikke pusser som du gjør med vanlig tannbørste, men holder den inntil tannen og beveger den rundt på tennene. Husk å bruke et mykt børstehode.

Frequently asked questions

Everything you need to know about smileworks.no

How often should I have my teeth examined?

Aurora tilbyr tre forskjellige abonnementer.

What kind of toothbrush should I choose?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

Is electric toothbrush better than regular toothbrush?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

Bad breath, how can I fix it?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

Bad breath, how can I fix it?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

View all FAQ’s

Kontakt oss

Lurer du på noe? Vi vil gjerne høre fra deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
BehandlingerOm ossKarriereFAQKontaktArtikler
© 2022 Smileworks AS