En Airflow tannrens fjerner tannstein og misfarging på tennene. Resultatet er en deilig følelse av rene og glatte tenner som bidrar til en god tannhelse!

Tannrens

Kr 445

Hvorfor tannrens?

Kaffe, snus (særlig løs snus), røyk og te kan gi misfarging over tid, som enkelt kan fjernes på en tannklinikk. Profesjonell tannrens med AirFlow fjerner overfladisk misfarging på tannen ved hjelp av trykkluft, vann og pulver som er tilsatt smak. Man kan gjerne si at en AirFlow-behandling kan sammenlignes med en høytrykksspyling for tennene. Vi bruker også profesjonell pussepasta hvis du foretrekker det.

Tannstein må fjernes regelmessig for å opprettholde et friskt tannkjøtt. Blir tannstein værende på tennene over tid kan det gi tannkjøttbetennelse og dårlig ånde. I tillegg vil tannstein bli misfarget over tid. De fleste av oss får tannstein. Hvor mye man får og hvor raskt dette oppstår varierer, men vi anbefaler tannrens minst 1-2 ganger i året. Tannstein kan fjernes med ultralyd eller instrumenter. En slik tannrens er som regel helt smertefri, men kan oppleves som ubehagelig hvis tannkjøttet er betent eller hvis man har sensitive tenner. Hvis det skulle bli behov for bedøvelse får du det uten ekstra kostnad.

Gjør det vondt?

Tannrens er en skånsom behandling. Likevel kan noen  oppleve ising underveis hvis man har sensitive tenner/tannhalser. Noen kan oppleve en prikkende følelse på tunge og leppe underveis i behandlingen, men dette er helt ufarlig.

Hva er tannstein, egentlig?

Tannstein er et belegg som blir forkalket på tennene våre. Hvor fort og hvor mye man får av dette påvirkes av tannhygiene, innhold i spyttet og medisiner. Hvis tannstein får ligge på tannen over tid, kan tannkjøttet bli betent. En lett tannkjøttbetennelse (gingivitt) kan gå over til en mer alvorlig tannløsningssykdom (periodontitt) dersom man ikke fjerner årsakene til betennelsen. Når man utfører en tannrens vil tannpleier fjerne tannstein og bakterier som ligger på tannen og i tannkjøttslommen. Forebygging av sykdom er viktig, derfor anbefaler vi undersøkelse en gang i året og tannrens 1-2 ganger i året.

Tegn på tannstein

Misfarget belegg som sitter fast på tannen, gul/brun farge
Dårlig ånde
Rødt og blødende tannkjøtt

Kontakt oss

Lurer du på noe? Da vil vi gjerne høre fra deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ofte stilte spørsmål

Vi er opptatte av å formidle tannhelse på en enkel måte

Hvor ofte bør jeg få undersøkt tennene mine?

En årlig sjekk av tenner og munnhule er fornuftig. Vi får alle tannstein og misfarging på tennene, noe som enkelt kan fjernes. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte kan ta vare på egen munnhelse. Venter man for lenge ser vi at behandlingsbehovet ofte blir større og mer omfattende – og dyrere. Dette unngår du ved å besøke tannklinikken regelmessig.

Hva forårsaker misfarging?

De vanligste årsakene til misfargning på tennene er kaffe, røyk, te og vin, men også fargestoffer fra mat kan spille en rolle i dette. Mye av misfargingen kan fjernes ved AirFlow eller pussepasta på klinikken. Men går misfargningen dypere kan tannbleking være et godt alternativ.

Jeg har brune flekker på tennene helt ned ved tannkjøttet og det er sjenerende. Hva gjør jeg?

Brune flekker som sitter dypt i emaljen er ikke uvanlig. Man kan forsøke å bleke det, men det er ikke alltid at det fungerer. Hvis flekken befinner seg ved tannhalsen kan det være at tannkjøttet har trukket seg tilbake slikat tannhalsen (roten til tannen) blir synlig. Denne delen av tannen har gjerne en ru overflate og kan bli fortere misfarget. I tillegg kan det ise i dette området da den er mer sårbar enn resten av tannen. Her kan tannlegen legge en fylling som dekker det sensitive området, i tillegg vil du få en hvit overflate som har samme farge som tannen.

Dårlig ånde, hvordan kan jeg fikse det?

En god munnhygiene er det viktigste for å fjerne dårlig ånde. Vi anbefaler tannpuss to ganger daglig i minst 2 minutter. Bruk tanntråd mellom alle tennene og tungeskraper for å fjerne belegg på tungen hver dag. Munnskyll med zink kan også benyttes, da zink har en bakteriedrepende effekt.

Hva er tannstein?

Tannstein er et belegg sammensatt av bakterier, som forkalkes ved hjelp av mineraler i spyttet. Hvor raskt man får tannstein varierer fra person til person. Områder hvor man ofte får tannstein er bak på tennene i underkjeven og på utsiden av jekslene i overkjeven.

BehandlingerOm ossKarriereFAQ’sKontaktArtikler
© 2022 Smileworks AS
Personvern