Vi undersøker tenner, tannkjøtt og resten av munnhulen. Etter undersøkelsen fjernes tannstein og misfarging fra tennene.

Tannsjekken inkl. tannrens

Kr 790
Det anbefales å undersøke tennene en gang i året for å avdekke problemer i tenner og tannkjøtt, slik at du kan slippe boring eller mer omfattende behandling. Det er ikke bare tenner som blir undersøkt, men vi får en oversikt over hele munnhulen. I tillegg kjenner vi på muskler og kjertler for å avdekke sykdom. Mot slutten av timen renser vi tennene dine for tannstein og misfarging, da en regelmessig tannrens bidrar til å opprettholde et friskt tannkjøtt. I Smileworks jobber vi målrettet mot det helsefremmende og forebyggende arbeidet for god munnhelse.
På bakgrunn av undersøkelsen vil vi gi deg informasjon om tannhelsen din. Ved behov for videre behandling hos tannlege vil vi henvise deg til vår partnertannlege i Smileworks. Du vil få en fast pris på all videre behandling – hos Smileworks er vi opptatt av at alt skal være forutsigbart og enkelt for deg.

Hva gjør vi i en tannsjekk inkludert rens?

Undersøker tenner og tannkjøtt og resten av munnhulen
Tar nødvendige røntgenbilder
Gir deg informasjon om status og veileder deg i hvordan du kan ta vare på egen tannhelse
Airflow tannrens der vi fjerner tannstein og misfarging fra tennene dine
Tar foto ved behov

Kontakt oss

Lurer du på noe? Da vil vi gjerne høre fra deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ofte stilte spørsmål

Vi er opptatte av å formidle tannhelse på en enkel måte

Hvor ofte bør jeg få undersøkt tennene mine?

En årlig sjekk av tenner og munnhule er fornuftig. Vi får alle tannstein og misfarging på tennene, noe som enkelt kan fjernes. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte kan ta vare på egen munnhelse. Venter man for lenge ser vi at behandlingsbehovet ofte blir større og mer omfattende – og dyrere. Dette unngår du ved å besøke tannklinikken regelmessig.

Hva forårsaker misfarging?

De vanligste årsakene til misfargning på tennene er kaffe, røyk, te og vin, men også fargestoffer fra mat kan spille en rolle i dette. Mye av misfargingen kan fjernes ved AirFlow eller pussepasta på klinikken. Men går misfargningen dypere kan tannbleking være et godt alternativ.

Jeg har brune flekker på tennene helt ned ved tannkjøttet og det er sjenerende. Hva gjør jeg?

Brune flekker som sitter dypt i emaljen er ikke uvanlig. Man kan forsøke å bleke det, men det er ikke alltid at det fungerer. Hvis flekken befinner seg ved tannhalsen kan det være at tannkjøttet har trukket seg tilbake slikat tannhalsen (roten til tannen) blir synlig. Denne delen av tannen har gjerne en ru overflate og kan bli fortere misfarget. I tillegg kan det ise i dette området da den er mer sårbar enn resten av tannen. Her kan tannlegen legge en fylling som dekker det sensitive området, i tillegg vil du få en hvit overflate som har samme farge som tannen.

Dårlig ånde, hvordan kan jeg fikse det?

En god munnhygiene er det viktigste for å fjerne dårlig ånde. Vi anbefaler tannpuss to ganger daglig i minst 2 minutter. Bruk tanntråd mellom alle tennene og tungeskraper for å fjerne belegg på tungen hver dag. Munnskyll med zink kan også benyttes, da zink har en bakteriedrepende effekt.

Hva er tannstein?

Tannstein er et belegg sammensatt av bakterier, som forkalkes ved hjelp av mineraler i spyttet. Hvor raskt man får tannstein varierer fra person til person. Områder hvor man ofte får tannstein er bak på tennene i underkjeven og på utsiden av jekslene i overkjeven.

BehandlingerOm ossKarriereFAQKontaktArtikler
© 2022 Smileworks AS