Enkelt case:
Medium case:
Omfattende case:
Tanntrekking er fjerning av tann og kan utføres på to måter: 1) enkel tanntrekking av tann eller 2) kirurgisk fjerning av tannen. Det vanligste er å fjerne visdomstenner.
Kr 1590
Kr 2090
Kr 1090

Tanntrekking

Visdomstenner er de tennene man oftest trekker. Årsaken til det kan være et stort hull i tannen, en infeksjon, at tannen bryter frem i feil retning eller gjentakende betennelse rundt tannen.

Når tenner skal fjernes vil man alltid få bedøvelse slik at behandlingen er smertefri. Visdomstenner i overkjeven kan fjernes ved vanlig tanntrekking, men visdomstenner i underkjeven må ofte fjernes kirurgisk.

Noen forholdsregler etter tanntrekking

Ikke drikk eller spis de første 2 timene
Unngå å pusse hardt i området der tannen er trukket, da det kan være sårt. Øvrige tenner kan rengjøres som normalt.
Ved anbefaling fra tannhelsepersonell, vil det være lurt å skylle munnen med et bakteriehemmende middel morgen og kveld, som for eksempel Corsodyl (klorhexidin). Dette skal benyttes som en kur i 7-14 dager etter hva tannhelsepersonell har anbefalt. Skyll ut tannkremrester før du skyller med klorhexidin.
Unngå tobakk da dette kan øke risiko for infeksjon og redusert tilheling av såret
Unngå alkohol da det gir økt blødning
Unngå hard trening som gir økt puls da det kan gi økt blødning
Sting (sutur) er ikke uvanlig og ofte løses de opp av seg selv. Du vil få time til kontroll hvis stingene må fjernes.
Noen ganger legges en liten tøybit (veke) med antibiotika-krem på. Denne skal ofte fjernes dagen etter, du vil få informasjon fra din behandler.
Det kan være greit å skylle hullet hvor tannen var, da det ofte samles matrester her. En skyllesprøyte kan du få med deg av din behandler. Er dette vanskelig eller mangler du en skyllesprøyte kan vi hjelpe deg.  

Greit å vite

Det er vanlig å oppleve litt ubehag og svak smerte, de første dagene etter inngrepet.Vedvarer ubehaget anbefaler vi at du tar kontakt med tannklinikken.
Det er normalt at det blør etter tanntrekking/inngrepet. Hvis blødningen vedvarer etter et døgn skal du ta kontakt med tannklinikken/legevakt.
Hevelse/blåmerke er vanlig og det ses ofte mest etter 2-3 dager. Ubehag/smerte kan forventes når bedøvelsen går ut og gjerne opp til 12 timer, men det vil avta de neste 1-2 dagene. Har du fremdeles smerter etter en uke kontakter du tannklinikken.
Redusert gapeevne er ikke uvanlig da musklene kan være litt stive etter mye gaping. Etter 1-2 uker vil dette gi seg, men om det vedvarer ta kontakt med tannklinikken.  

Ofte stilte spørsmål

Vi er opptatte av å formidle tannhelse på en enkel måte

Hvor ofte burde jeg få undersøkt tennene mine?

En årlig sjekk av tenner og munnhule er fornuftig. Vi får alle tannstein og misfarging på tennene, noe som enkelt kan fjernes. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte kan ta vare på egen munnhelse. Venter man for lenge ser vi at behandlingsbehovet ofte blir større og mer omfattende – og dyrere. Dette unngår du ved å besøke tannklinikken regelmessig.

Dårlig ånde, hvordan kan jeg fikse det?

En god munnhygiene er det viktigste for å fjerne dårlig ånde. Vi anbefaler tannpuss to ganger daglig i minst 2 minutter. Bruk tanntråd mellom alle tennene og tungeskraper for å fjerne belegg på tungen hver dag. Munnskyll med zink kan også benyttes, da zink har en bakteriedrepende effekt.

Er sukker uten brus bedre for tennene?

Brus med og uten sukker gir syreskader på tennene hvis man drikker mye og ofte. Sukkerfri brus og saft har lav pH som gjør at emaljen på sikt slites bort. Man kan si at det reduserer risiko for hull (karies) i tennene, men overkonsumering er allikevel skadelig for tennene.  Husk at vann og melk er pH-nøytrale, noe som er det beste for tennene. Skyll munnen med vann hvis du inntar mye syrlig mat og drikke (som juice, brus, saft, vann med smak, smoothie, syrlige frukter).

Er elektrisk tannbørste bedre enn vanlig tannbørste?

Nei, begge deler like gode til rengjøring av tennene - så fremt de brukes riktig. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte opprettholder god munnhygiene.

Hva slags tannbørste skal jeg velge?

Det viktigste med tannpuss er at det blir gjort riktig, lenge nok og ikke for hardt. Derfor anbefaler vi soft/medium tannbørste. Bruk 2 minutter morgen og kveld på tannpussen. Ønsker du å bruke elektrisk tannbørste er det viktig at du ikke pusser som du gjør med vanlig tannbørste, men holder den inntil tannen og beveger den rundt på tennene. Husk å bruke et mykt børstehode.

Frequently asked questions

Everything you need to know about smileworks.no

How often should I have my teeth examined?

Aurora tilbyr tre forskjellige abonnementer.

What kind of toothbrush should I choose?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

Is electric toothbrush better than regular toothbrush?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

Bad breath, how can I fix it?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

Bad breath, how can I fix it?

Aurora har en bindingstid på 3 måneder. Selskaper kan si opp før starten av en ny 3-måneds periode.

View all FAQ’s

Kontakt oss

Lurer du på noe? Vi vil gjerne høre fra deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
BehandlingerOm ossKarriereFAQKontaktArtikler
© 2022 Smileworks AS