Mistenker du at du har tannkjøttsykdom? Vi tilbyr undersøkelse som inkluderer nødvendige røntgenbilder, diagnostikk og behandlingsplan.

Undersøkelse
tannkjøttsykdom

Kr 685
Hos Smileworks betaler du kun en egenandel på 685 kroner for undersøkelsen, uten ekstra tillegg.

Ved tannkjøttsykdom (periodontitt) blir litt og litt av kjevebenet rundt tannen borte, og det kan føre til at tannen blir løs. Festetapet rundt tannen er kronisk, det vil si at du ikke får tilbake det som er borte - men man kan stoppe prosessen. De vanligste tegnene på periodontitt er blødende tannkjøtt, hevelse, i tillegg kan man oppleve dårlig ånde. Tannpleier vil kartlegge din tannhelse ved å gjøre en grundig undersøkelse av tenner og tannkjøtt og supplere med røntgen der det er behov. Det er viktig med tidlig diagnose da det vil kunne bidra til lavere kostnader og bedre prognose for tennene i fremtiden.

Tegn på periodontitt

Blødende, rødt og hovent tannkjøtt. Tannkjøttet kan også trekke seg tilbake
Du spytter ut blod når du pusser eller du får blod på tanntråden/mellomromskosten
Dårlig ånde/vond smak i munnen
Tenner som endrer stilling og kan bli løse
Det kan være vondt å tygge på tannen

Hvordan foregår behandling for periodontitt?

Avhengig av omfanget, vil behandling av tannkjøttsykdom kreve flere besøk for tannrens hvor målet er å stoppe prosessen slik at vi oppnår infeksjonskontroll. En dyprens innebærer at tannpleieren renser i tannkjøttlommene for å fjerne tannstein og bakterier. Dette kan være ubehagelig, men vi bedøver området hvis du ønsker det - uten ekstra kostnad.  Behandling av tannkjøttsykdom blir delvis dekket av HELFO. Vi har direkte oppgjør, slik at du bare betaler egenandel på 415kr per seanse. Tannpleier vil lage kostnadsoverslag på hvor mange seanser det er behov for.

Kontakt oss

Lurer du på noe? Da vil vi gjerne høre fra deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ofte stilte spørsmål

Vi er opptatte av å formidle tannhelse på en enkel måte

Hvordan foregår behandling av periodontitt?

Avhengig av omfanget, vil behandling av tannkjøttsykdom kreve flere besøk for tannrens hvor målet er å stoppe prosessen slik at du kommer i en vedlikeholdsfase. En dyprens innebærer at tannpleieren renser tannkjøttlommene for å fjerne tannstein og bakterier. Dette kan være ubehagelig, men vi bedøver området hvis du ønsker det - uten ekstra kostnad.

Tannkjøttet blør, hva skyldes det?

Tannkjøttet blør når det er en betennelse. Bruk tanntråd daglig og puss tennene 2 ganger daglig. Vi anbefaler også tungeskraper for å fjerne belegg fra tungen. Er du usikker på hva du skal gjøre og ønsker å få det undersøkt? Bestill time for en undersøkelse her.

Jeg har tannkjøttbetennelse og må gå jevlig til tannpleier. Hvor mye koster det hos dere?

Faller du innenfor kriteriene for periodontitt (tannkjøttbetennelse) får du refusjon for dyprens/depurasjon av HELFO. Du betaler bare egenandel. Mistenker du at du har periodontitt og trenger en undersøkelse bestill time her.

Hvor ofte bør jeg få undersøkt tennene mine?

En årlig sjekk av tenner og munnhule er fornuftig. Vi får alle tannstein og misfarging på tennene, noe som enkelt kan fjernes. Vi i Smileworks vil alltid veilede deg i hvordan du på best mulig måte kan ta vare på egen munnhelse. Venter man for lenge ser vi at behandlingsbehovet ofte blir større og mer omfattende – og dyrere. Dette unngår du ved å besøke tannklinikken regelmessig.

Tennene mine iser, hva kan jeg gjøre?

Ising i tennene er ikke uvanlig, og årsakene til dette kan være mange. Oftest skyldes det syreskader eller blottlagte tannhalser (tannkjøttet har trukket seg tilbake). Vi anbefaler fluorskyll morgen og kveld. Hvis det er tannhalsen som er problemet kan det hjelpe å pensle med fluor eller dekke til med en hvit fylling.

BehandlingerOm ossKarriereFAQKontaktArtikler
© 2022 Smileworks AS